De boog kan niet altijd gespannen staan

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat je alleen maar achter de feiten aanloopt. Dit is vast voor jou ook herkenbaar. De boog staat altijd gespannen. Je bent druk op je werk en thuis loopt het ook even niet op rolletjes. Toch moet je ook nog naar je paard toe in de avond of even tussen de middag.

Voor mezelf weet ik heel goed dat het nooit even is en denken dat het tussendoor kan ook niet handig is. Wat vaak gebeurt is dat we dan niet met ons hoofd bij het paard zijn maar bezig met allerlei randzaken. Wist je dat dit invloed heeft op het gedrag van je paard? Zeker als je paard gevoelig is en al reageert op lichte druk.

Vaak is het dat we dan niet meer bezig zijn met onze houding en de signalen die we zelf geven aan het paard. Mocht er dan een geluid zijn dan is de kans groot dat je paard in NO-time aan de andere kant van de bak staat en als je geluk hebt met jou er nog op. Vandaar de gespannen boog?.

Vergeet niet te genieten van je paard

Heb je een niet zo prettige dag of heb je weinig tijd. Kies voor iets naast je paard maar ga er niet op. Dit is niet handig voor je paard, maar ook niet voor jouw zenuwen. Jouw stress reflecteert in het gedrag van je paard. Wil jij linksom gaat hij vaak rechtsom. Wil jij een galop dan kiest hij liever om harder te draven.

Angst en communicatie gaan heel erg samen. Hoe meer stress jij ervaart, hoe meer spanning je paard opbouwt en dus sneller zal schrikken of wegschieten. Het is geen onwil, maar een natuurlijke reactie op de toestand van het lichaam. In mijn werk kom ik veel paarden tegen met spanning in het lichaam en vooral in de achterhand. Vaak zijn ook de benen en vooral de hoeven koud. Let jij hier wel eens op?

Heb je wel eens bewust gekozen om juist niet op je paard te gaan als je een …. dag hebt. Geloof me je paard is je dankbaar als je hiermee aan de slag gaat. Mijn advies: vergeet niet te genieten van je paard en kies voor een poetsbeurt of een wandeling. Het is nu eenmaal quality over quantity.

Hebben paarden koude benen dan kun je iets doen om het bloed weer beter te laten circuleren. Zo werk ik bijvoorbeeld altijd met het losmaken van de heupen en schouders van de paarden. Dit zorgt voor meer ruimte in de passen en meer soepelheid van het lichaam. Door de cirkels kun je ook het bloed stimuleren in de benen en zul je merken dat de benen en hoeven minder koud zijn. Zeker als je dit toevoegt in je dagelijkse routine. Zijn er dingen die jij doet om je paard los te maken en op te warmen? Zou je dat hieronder met mij willen delen? Daar ben ik je super dankbaar voor. Wil je bekijken hoe ik deze oefening doe kijk dan hier op mijn youtube kanaal.

Tot slot

Vond je deze tip waardevol en wil je nog meer tips dan raad ik je aan om mijn E-book “5 tips om je paard in no-time rustig te krijgen waar je ook bent” te downloaden. Hierin deel ik nog meer tips die je naast en op je paard kunt toepassen. Ken je iemand die ook een paard heeft die overal van schrikt dan zou ik het fijn vinden als je dit bericht met hen wilt delen. Wil je nog meer tips of op de hoogte blijven dan kun je me volgen op Instagram of like Oog voor het paard op facebook

En denk er aan “de boog kan niet altijd gespannen staan”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *